سیترات سدیم چیست و به چه نام هایی شناخته می شود؟

سیترات سدیم که همچنین به عنوان تری سدیم سیترات شناخته می شود، نمک سدیم اسید سیتریک است. این ترکیب طعم ترش و شور دارد و معمولا به عنوان یک افزودنی غذایی برای طعم دار کردن یا به عنوان نگهدارنده استفاده می شود. سیترات سدیم می تواند به عنوان امولسیفایر و یک آنتی اکسیدان و همچنین به عنوان یک جدا کننده در مواد غذایی عمل کند. این ترکیب به محض قرار گرفتن در ماده غذایی به سرعت حل شده و اثرات خود را اعمال می کند.

تری سدیم سیترات یا E331 یک افزودنی طعم دهنده و نگهدارنده غذایی به شکل پودر کریستالی سفید است. این ماده به عنوان تنظیم کننده PH، نمک امولسیون کننده، به عنوان جدا کننده یا حامل استفاده می شود. این ترکیب برای تولید نوشیدنی، شیرینی ولبنیات خصوصا پنیر استفاده می شود و در بسته های 25 کیلوگرمی به فروش می رسد. برای خرید این ماده شیمیایی می توانید به صورت حضوری و اینترنتی از طریق شرکت های مواد شیمیایی اقدام کنید.

ویژگی های سیترات سدیم

سدیم سیترات با خنثی سازی اسید سیتریک توسط هیدروکسید سدیم تولید می شود و ترکیبی بی بو و با طعم کمی شوراست که  به شکل کریستال های شفاف سفید در دسترس است.

این ماده به عنوان یک افزودنی طعم دهنده برای نوشیدنی های گازدار با طعم لیمو مورد استفاده قرار می گیرد. این ترکیب شیمیایی یک محصول بی ضرر در صنایع غذایی به حساب می آید و به محصولات لبنی مانند شیر بز ، شیر غلیظ،  دسرهای درست شده از شیر اضافه می شود. این ترکیب دارای pH کمی قلیایی (7.5 – 9.0 pH) است بنابراین برای تنظیم PH مورد استفاده قرار می گیرد.

موارد استفاده و کاربردها سیترات سدیم

  • فرآوری نوشیدنی ها
  • افزودنی مواد غذایی
  • آبکاری
  • عامل طعم دهنده
  • عامل اسیدی
  • داروسازی
  • مواد شوینده
  • محصولات زیبایی
  • پرایمرها، پرکننده ها و لایه های زیرین
  • محصولات ضد پیری
  • عامل امولسیون کننده

اهمیت استفاده از سیترات سدیم

سدیم سیترات به عنوان یک نگهدارنده طبیعی مواد غذایی استفاده می شود. برخی از مزایای استفاده از آن به عنوان یک افزودنی غذایی شامل گردش بهتر جریان و همچنین متعادل کردن سطح Ph در بدن است. همچنین منبع قوی آنتی اکسیدان است.

این ترکیب یک نمک غیر سمی و خنثی با واکنش پذیری کم است. اگر در دمای محیط نگهداری شود از نظر شیمیایی پایدار است. تری سدیم سیترات دی هیدرات کاملا زیست تخریب پذیر است و می توان آن را با زباله های معمولی یا فاضلاب دفع کرد.

این ترکیب در غذاها، نوشیدنی ها و کاربردهای فنی مختلف به طور عمده به عنوان عامل بافر، جداسازی یا امولسیون کننده استفاده می شود و می توان آن را  به مدت 36 ماه از تاریخ تولید در ظرف اصلی باز نشده نگهداری کرد. رطوبت نسبی 50 درصد و محدوده دمایی 10 تا 30 درجه سانتی گراد مناسب ترین شرایط برای نگهداری است.

این ترکیب به طور معمول به عنوان یک ضد انعقاد برای جمع آوری خون در طی کشتار و فرآوری دام استفاده می شود. ممکن است برای بهبود جریان خون در هنگام خونریزی روی چاقوی اعمال شود یا  به مخازن جمع آوری یا ذخیره برای بهبود پایداری اضافه شود. فرآورده های خونی جدا شده، پخته و خشک می شوند و به مصارف مختلف می رسند. این ترکیب بر ویژگی ها و کیفیت محصول نهایی تأثیر می گذارد.

سیترات سدیم چیست و به چه نام هایی شناخته می شود؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.